Het Belang van Limburg komt langs in Zonhoven.

FOTO: Sven Dillen – Het Belang Van Limburg

ZONHOVEN – Assepoester, Elsa van Frozen, maar ook Jack Sparrow: zes dames maken wollen pruikjes van fantasiefiguren voor kankerpatiëntjes.

The Magic Angels, zo noemen de vrouwen zich. “Kankerpatiëntjes die chemo krijgen, vinden het fijn om eens terug haar te hebben”, zegt één van de initiatiefneemsters die geïnspireerd werd door een gelijkaardig project in Alaska.

“Alle kinderen verkleden zich graag, maar als je chemo krijgt is je hoofdhuid heel fragiel. Met gewone pruiken moeten ze opletten. De pruikjes die wij maken zijn van 100 procent acryl wol, wat lekker zacht is en niet irriteert. Zo kunnen ze stralen en hun ellende even vergeten.” De vrouwen zijn op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen haken en naar mensen die wol willen doneren. “Wie een kankerpatiëntje kent dat graag een pruikje wil, mag zich ook altijd melden”.